Leg og fortælling

Lav en flaskepost og send et ‘ægte’ oldgammelt sørøverskattekort

flaskepost sørøver leg skatteø skat

Legen oser af fantasi og historier, der skal fortælles: Hvor flyder flaskeposten hen? Hvem finder den? Tænk hvis vi selv fandt en flaskepost med et skattekort… Hvad er skatten mon?

I skal bruge:
– En flaske
– Et stykke papir
– Lidt mælk
– tegnesager

Sådan gør i:

  • Klargør en flaske:
    Jeg havde en glasflaske, hvor vi vaskede etiketten af sammen. Den havde ikke en prop, men et skruelåg. Så da vi til sidst skruede låget på, lagde vi noget vandtæt vat øverst, som en slags prop og derefter skruelåget.
  • Nu skal I lave en gammelt, slidt skattekort. Skattekortet får du til at se gammelt ud sådan her:
  • Tag et stykke papir og mail/sprøjt lidt mælk på det.
  • ‘Bag’ papiret i ovnen på 180-200 grader, til det er blevet brunt og plettet af mælken. Nb! Hold øje med papiret hele tiden.
  • Tag papiret ud og brænd det brunede papir let i hjørnerne. Jeg holdt hjørnerne ind over gaskomfuret, og det skal have meget lidt ild. Jeg er en livrem-og-seler type, når det kommer til noget med ild, så jeg holdt de brændte papirhjørner ind under vandhanen efterfølgende. Papiret tører hurtigt igen. Og nu ser det mega sejt ud.
  • Så skal I ellers i gang med at tegne skattekortet og skrive hemmelige tegn og koder.

Send flaskeposten:
Nu skal I finde et godt sted at sætte flaskeposten ud.
I kan snakke om hvem, der mon finder den, og hvor den flyder hen. Overvej evt. at skrive en mailadresse, så dem der finder flasken og kortet, kan skrive tilbage, hvor den er endt.

Ps. Tricket med at skrive med mælk på et stykke hvidt papir og derefter ‘bage’ papiret i ovnen, så den usynlige mælkeskrift kommer frem, er noget jeg husker, nogle forældre lavede til en børnefødselsdag, som jeg var med til i 1. klasse. Jeg har aldrig glemt det og syntes dengang, at det var noget af det sejeste, jeg nogensinde havde set.