Opskrift

Bamse Scones på 30 minutter

Stå op en halv time før resten af familien og overrask dem med de sprødeste og blødeste Popsi og Krelle Bamse Scones. Vi synes godt, at de kan mænge sig med Lagkagehusets scones, og du kan selv fylde rosiner, blåbær, hindbær eller små chokoladeknapper i efter smag. De smager sandelig også godt helt neutrale. Det eneste, som du måske lige skal sørge for at købe ekstra ind er kærnemælken. Men der skal ikke bruges mere, end at du kan bage scones 2-3 gange ud af samme liter kærnemælk (eller lave en omgang koldskål også).

Du skal bruge følgende:
250 gram hvedemel
3 spsk. flormelis
3 tsk. vaniliesukker
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt (det lyder ikke af meget, men det er præcis til saltgrænsen)
50 gram smør
130g kærnemælk
Lidt kærnemælk til at pensle med inden du sætter i ovnen

Antal: 8-10 stk.

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 220 grader
2. Bland alle de tørre ingredienser
3. Smuldr smørret i blandingen med fingrene
4. Saml dejen med kærnemælken. NB! Jo mindre du klemmer dejen jo bedre. Undgå gerne helt at ælte. Bare saml dejen til en nogenlunde sammenhængende klat og hænd den ud på bordet.
5. Med hånden trykker du dejen let ud – det gør ikke noget, at den ikke er fin og glat – tværtimod. Stik 10-12 store cirkler ud med et glas og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
5. Pensl let med kærnemælk.
6. Bag dine bamsescones ca. 12 minutter. De skal være fint gyldne (se billedet). Der sker ikke noget ved, at de får et par minutter ekstra. Sæt fx uret til 10 minutter og hold øje med farven på skorpen de sidste par minutter.

Kærlig hilsen Popsi